Малката света гора.

Районът на община Драгоман е познат като Малката Света гора или Малкия Атон заради струпването на множество православни храмове,често сгушени в труднодостъпни местности. Край много от тях извира лековита вода,с която вярващите церят късогледи очи,безплодие или просто стомашни болки. 

Неделишкия Манастир

Манастирът “Св.Атанасий Велики,по известен като Неделишкия манастир е скрит във вековна гора между селата Дреатин и Неделище.Манастирът е обявен за културно-исторически паметник,има повече от 10-вековна история.В манастира често е отсядал Паисий Хилендарски. В него е създадено и едно от първите килийни училища в областта,което по-късно става класно и съществува до средата на XX век.

Виртуална обиколка

Света Петка

Чепърлянският манастир ‘Света Петка’ се намира на десния бряг на река Нишава, на 2км източно от с.Чепърлянци. Храма е издигнат на мястото на раннохристиянско светилище-оброчище,в основите на който са намерени два надгробни византийски камъка,датирани в периода от VI до VII в.

“Св. Троица” в с. Габер

Намира с в с.Габер  Община Драгоман, Софийска област. Средната надморска височина на местноста Бурел е 765метра. Православната църква “Св. Троица” в с. Габер е построена така, че да се вижда от всички съседни населени места. Осветена е през 1932 г.

Беренде

There are 23 million estimated surfers around the world. The longest amount of time spent surfing one wave is 37 minutes. There are many other reasons you should get on board.

”Успение Богородично” с. Владиславци

 Църквата ,,Успение Богородично” е построена през 2003 г. С безвъзмезден труд и помощта на много миряни той е въздигнат отново след 120 години.Няколко години след завършването му той е изографисан от Николай Иванов.

Мало Маловски манастир

Манастирът е разположен в южния склон на планината Чепън над село Мало Малово на 12 километра източно от Драгоман и в монета е недействащ. Свети Николай Мирликийски Чудотворец или Никола е източноримски духовник, епископ на град Мира в областтаЛикия. Приживе Николай Мирликийски е известен като противник на езичеството и арианството. След смъртта си е почитан като светец и покровител на моряците, търговците и затворниците.

Видео.

ГАЛЕРИЯ

“Св. Ап.Петър и Павел”с. Ялботина

Православният храм в село Ялботина ,Драгоманско, ,,Св.св.Ап.Петър и Павел ” е нов и е изграден изцяло от дарения.Идеята за църква в селото тръгнала преди 12 години от местните жители.